Boring i beton, teglsten og andre hårde materialer til kloakrør, fjernvarme, VVS, ventilation, el og andre tekniske installationer

DIAMANTBORING

Boring i beton er en af vore absolutte kernekompetencer – vi borer huller i beton, tegl, marmor, kampesten, asfalt og andre hårde materialer med kernebor i dimensioner op til ø1000mm.

- og hvor dette ikke er tilstrækkeligt, så tilbyder Jysk Diamantskæring skæring af runde huller fra ø650mm til ø5000mm med vor højfrekvente eller hydrauliske cirkelsave.

Vi borer typisk til tekniske installationer i nybyggeri eller bestående byggeri for både PRIVATE og ERHVERV, herunder til føringsveje for:

  • VVS-installationer
  • ventilation
  • el-installationer
  • aftræk til skorsten
  • andre tekniske installationer

Jysk Diamantskæring har erfaringen og ressourcerne til at løse de helt store opgaver med tusindvis af huller, og vi har samtidig bevaret fleksibiliteten til at bore enkelte huller for både PRIVATE og ERHVERV til ventilation, aftræk til tørretumbler, skorsten, emhætte eller varmerør og afløb.

Diamantboring udføres med et kernebor bestykket med segmenter bestående af en nøje sammensat blanding af kunstigt, fremstillede diamanter og forskellige metaller til binding og placering af de kunstigt, fremstillede diamanter. Ved forskellige betonsammensætninger eller hårdheder har vi mulighed for at anvende forskellige segmenter for den mest effektive løsning og det mest optimale resultat.

Resultatet med diamantboring er et meget præcist, og veldefineret, rundt hul med en given diameter. Jysk Diamantskæring råder over mange forskellige størrelser kernebor – alle standard størrelser og rigtig mange special størrelser med få millimeters spring, og har vi ikke den størrelse, som du har behov for, så kan enhver størrelse fremskaffes med kort varsel.

Diamantboring udføres med særlige, kraftige kerneboremaskiner, som monteres med et borestativ på væg, i gulv eller loft. Borestativet kan vinkles 45° i for- og bagover, typisk bores et hul til f.eks. en DUKA ventilation med et lille fald på 3° ud, således at eventuelt kondensvand løber ud – og ikke ind i bygningen eller lægger sig i det gennemgående rør.

Hvor det ikke er muligt at fastgøre borestativet, f.eks. på et flisebelagt gulv eller væg i et badeværelse, så anvender vi typisk et vakuumanlæg til at fiksere kerneboremaskinen.

Diamantboring udføres med vand til køling af segmenterne og kerneboret, som løber gennem kerneboremaskinen, ud gennem et centralt hul kerneboret og presses ud til siderne og ned langs borets indvendig side. Borevandet kommer retur og opsamles typisk direkte i et ringsug, et V-sug eller ved en god afdækning for større bor. På indvendig (eller modsatte side) foretages afdækning, således at der er styr på borevand.

Hvor det er påkrævet grundet særlige forhold tilbyder Jysk Diamantskæring ligeledes tørboring med en special kerneboremaskine og særlige kernebor med lasersvejste segmenter.

Forudsætning:
Ved diamantboring skal der er være følgende til rådighed:

  • 240V/10-16A – 380V/16A (afhængig af kerneboremaskine og hullets størrelse)
  • Tilslutning eller adgang til vand

Ovennævnte er sædvanligvis forudsat at være til rådighed indenfor en afstand af 50 meter.

Afdelinger // Her bor vi

Her er en liste over vores forskellige afdelinger

Ikast (Hovedkontor)

Lene Haus Vej 17, 7430 Ikast

97 15 61 50

Aarhus

Nydamsvej 1, 8362 Hørning

70 20 22 04

AALBORG

Præstegårdsheden 22, 9520 Skørping

70 20 22 04

ESBJERG

H. E. Bluhmes Vej 67, 6700 Esbjerg

70 20 22 04

Ring til os

Har du nogle spørgsmål, så sidder vi klar ved telefonen.

Mandag - torsdag: 7 - 16.30
Fredag: 7 - 14
Lørdag - søndag: uden for åbningstid omstilles der til vagttelefon

70 20 22 04

Send en mail

Send
Tak for din henvendelse.
Du vil høre fra os snarest.
Telefon
Mail